همشهری‌آنلاین: کاوش در منطقه هجیج شمال غرب استان کرمانشاه علاوه بر کشف دست ساخته‌های سنگی با قدمت ۴۰ هزار سال به نمایان شدن نشانه هایی از دوره فراپارینه سنگی نیز همراه بود.

اکتشاف

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، سونیا شیدرنگ سرپرست کاوش در منطقه هجیج شمال غرب استان کرمانشاه با اعلام این خبر تصریح کرد : نتایج اولیه برنامه پژوهشی شناسایی و کاوش در مکان‌های پارینه سنگی منطقه هجیج شمال غرب استان کرمانشاه حاکی از وجود آثار سکونت انسان‌های نخستین در این منطقه است.

او افزود: این کاوش که در چند پناهگاه صخره ای در نزدیکی روستای هجیج در حال انجام است، منجر به شناسایی بقایای فرهنگی دوره پارینه سنگی میانی شده است.

به گفته شید رنگ، تا پیش از این شناخت باستان شناسان از دوره‌های پارینه سنگی این منطقه بسیار محدود بوده و این بررسی ها و کاوش‌های باستان شناختی علاوه بر جنبه حفظ ، ثبت و ضبط روشمند اطلاعات این مکان ها، نقش بسزایی در افزایش دانش ما از زندگی و محدوده پراکنش انسانهای دوره پارینه سنگی در منطقه هجیج و شمال غرب کرمانشاه دارند.

او خاطر نشان ساخت که در نتیجه این بررسی ها و کاوش ها چند مکان با آثار دوره پارینه سنگی در اورامان شناسایی شده است که قدیمی ترین آنها در نزدیکی هجیج قرار دارد و متعلق به دوره پارینه سنگی میانی است.
شیدرنگ با تاکید بر این موضوع که برای نخستین بار است که آثاری با قدمت بیش از 40 هزار سال پیش از این نقطه از استان کرمانشاه یافت شده است گفت: استان کرمانشاه از نظر تعدد مکان‌های پارینه سنگی یکی از مناطق غنی باستان شناختی کشور به شمار می آید و پژوهش‌های بسیاری در این زمینه در آن به انجام رسیده است.

به گفته این باستان شناس، با وجود این منطقه اورامان و خصوصا هجیج تا پیش از این نقش آنچنانی در این زمینه ایفا نکرده بود و کشفیات اخیر برای نخستین بار به معرفی آثار پارینه سنگی این منطقه می پردازد.

سرپرست کاوش در منطقه هجیج شمال غرب استان کرمانشاه افزود: یافته‌های بدست آمده از یکی از این مکان ها عمدتاً دست ساخته‌های سنگی مانند سنگ مادرهای شعاعی تراشه و خراشنده اندکه کم و بیش نشان دهنده ویژگی‌های ابزارسازی صنعت موستری زاگرس و تا حدودی نیز متفاوت و دارای ویژگی‌های خاص محلی هستند.

به گفته او، علاوه بر دست ساخته‌های سنگی دوره پارینه سنگی میانی نشانه هایی از دوره فراپارینه سنگی نیز در این منطقه یافت شده است.

گفتنی است ، منطقه کوهستانی و سرسبز اورامان در غرب کشور که به دو بخش اورامان تخت و اورامان لهون در استان‌های کرمانشاه و کردستان تقسیم می شود به لحاظ جاذبه‌های گردشگری طبیعی و تاریخی همواره مورد توجه ویژه ای بوده است.

گذشته از مناطق مسحور کننده و زیبای طبیعت این منطقه، برخی از یافته‌های باستان شناختی کهن ترین بقایای فرهنگی این منطقه را به دوره آشوری نسبت داده اند.

عملیات کاوش نجات بخشی در مکان‌های پارینه سنگی هجیج وسد داریان با مجوز رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری انجام شده است.

کد خبر 300029

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فرهنگ عمومی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha